Ti små indianere

En og to og tre indianere,
fire og fem og seks indianere,
sju og åtte og ni indianere,
ti indianere små.

Alle så hadde de fjær på huet,
alle så hadde de pil og bue.
Alle så var de så stolte og krye,
for bamsen skulle de ta.

Hysj, der hørte de noe som knaket.
Hysj, der hørte de noe som braket.
Der kom bamsen stor og diger,
la oss skynde oss hjem!

Da ble det ti og ni og åtte indianere,
sju og seks og fem indianere,
fire og tre og to indianere,
en indianer igjen.

Han tok å skjøt den store bamsen,
BUMS, der falt den store bamsen.
Så tok han med seg den fine vamsen
og gikk hjem til de ni.

Så ble det en og to og tre indianere,
fire og fem og seks indianere,
sju og åtte og ni indianere,
ti indianere små.

Tekst: Ukjent
Melodi: Ukjent

Tips til gjennomføring av sangleken:
Denne sangen blir ofte brukt underveis når man lærer å telle fra ti og ned til en. Den gir bra telletrening, både forlengs og baklengs. Man kan fint bare bruke de to føste versene  dersom man enda ikke har lært å telle baklengs. I starten når sangen enda er ny for barna blir det lett «krøll» på tunga, men øvelse gjør mester. Etterhvert kan man legge inn bevegelser der det passer i sangen. Da kan man bruke fingrene til å markere hvor mange indianere vi synger om, holde hånda opp som en fjær på hodet og «spenne» en pil og bue i lufta osv. Hold en finger forann munnen på «hysj» og hold hånda opp til øret for å lytte etter bjørnen. Sanger som dette faller godt i smak hos barn.

Dersom man vil gjøre litt mer ut av sangleken, kan man gjennomføre den som et rollespill:
Her står alle indianerene i en ring (helst 10stk eller fler). Tegn gjene barna med ansiktsmaling, et par streker på kinnene er nok. Dette får barna til å sette seg ekstra inn i karakteren. Gjør bevegelser som forklart ovenfor. Nå kan gjerne en voksen være bjørnen, bjørnen «lusker» seg rundt ringen, for så hoppe inn i ringen. Nå kan ni indianere «gå hjem», her er det et område som er avklart på forhånd som skal forestille der de bor. En idianer står igjen og skyter bjørnen. Hvem som står igjen må byttes på, siden denne rollen er veldig populær, det samme gjelder for bjørnen. Når indianeren som står igjen har fått skutt bjørnen, tar han med seg bjørnen hjem til de andre. Nå kan alle idianerene gjerne ta en seiersdans rundt bjørnen, mens de synger siste verset. Ekstra gøy er det dersom man lager indianerrop ved å «slå» seg på munnen og danse litt ekstra etter at sangen er slutt.
Hvor omfattende det skal bli er opp til hver enkelt, her er det bare å la fantasien løpe fritt. Et barneselskap kan foreksempel bygges opp rundt denne sangleken.

Lytt til "Ti små indianere" her


Rapporter som feil musikk/lydbok!